French Press

Iubiţi cafeaua cu o aromă intensă?  Dacă răspunsul dumneavoastră este da, atunci aparatul ideal cu ajutorul căruia ar trebui să vă preparați cafeaua este  French Press, cunoscut și sub denumirea de cafetieră. Pentru a savura o ceașcă de Cafe Chez Moi, aveți nevoie de aproape cinci minute și de următoarele ingrediente:

18 grame de cafea măcinată grosier

250 de ml de apă

1.Atenție, cantitatea de apă poate varia în funcție de capacitatea French Press-ului dumneavoastră. Spre exemplu, dacă acesta are o capacitate de 250 de ml, pentru procesul de preparare trebuie să pregătiți 300 de ml. La fel ca și în cazul celorlalte aparate cu care puteți prepara cafeaua Cafe Chez Moi, vă recomandăm să folosiți cafea proaspăt măcinată.

2.Înainte de a adăuga cafeaua este recomandat să clătiți French Press-ul cu 50 de ml de apă fierbinte. Mai apoi, adăugați cafeaua și cantitatea de apă dublă celei de cafea. Amestecați ușor cu o linguriță, până când cafeaua începe să facă bule, aproximativ 30 de secunde. Turnați mai apoi restul de apă până la 250 de ml și acoperiți preț de patru minute, timp în care va avea loc infuzia. Filtrul trebuie presat cu grijă pentru a obține cafeaua de concentrația dorită. Odată finalizată această operațiune, lăsați cafeaua să se răcească, după care o puteți servi.