Aero-Press

Aero Press este unul din cele mai moderne şi performante instrumente de preparare a cafelei.  Este durabil şi portabil, iar dacă respectaţi indicaţiile de mai jos, vă puteţi bucura de întreaga savoare Cafe Chez Moi. Pentru a prepara o ceaşcă de cafea aveţi nevoie de două minute şi de ingredientele de mai jos:

 17-18 grame de cafea măcinată la dimensiune medie

250 de ml de apă încălzită la o temperatură de 90 de grade Celsius

1.Primii paşi constau în încălzirea apei la temperatura recomandată şi în măsurarea cantităţii de cafea, care ar trebui să fie măcinată de preferinţă pe loc, pentru a obţine savoarea maximă.

2.Următorul pas constă din asamblarea Aero Press, după ce în prealabil aţi verificat ca aparatul să fie uscat şi perfect curat. Urmează adăugarea cafelei şi a unei cantităţi duble de apă. Pentru a vă asigura că respectaţi cantităţile, puteţi folosi un cântar de bucătărie. De exemplu, la 17 grame de cafea, veţi folosi în primă fază 34 de ml de apă. Amestecaţi timp de 30 de secunde compoziţia, după care adăugaţi şi restul de apă, amestecând cu grijă. Lăsaţi amestecul să stea un minut, pentru a facilita procesul de infuzare.

Filtrul şi capacul Aero Press trebuie încălzite cu puţină apă fierbinte, iar după un minut este necesar să reluaţi procesul de amestecare viguroasă a compoziţiei. Capacul Aero Press trebuie înfiletat cu atenţie, deoarece devine fierbinte în timpul procesului. Aşezaţi aparatul deasupra unui recipient şi apăsaţi pistonul cu o presiune constantă până când întregul conţinut al Aero Press se varsă în recipent. Poftă bună!