Filtru manual V60

Este fără doar şi poate unul din cele mai populare instrumente pentru prepararea cafelei. Gustul produsului final depinde de urmarea unor paşi esenţiali. Respectarea cantităţilor recomandate asigură prepararea unei cafele Cafe Chez Moi cu un gust perfect. Pentru a pregăti o ceaşcă de cafea aveţi nevoie de doar două minute şi jumătate şi de următoarele ingrediente:

18 grame de cafea măcinată la dimensiune medie

300 de ml de apă la 89 de grade Celsius

Temperatura medie a apei trebuie să fie de 89 de grade Celsius. Un truc util este să lăsaţi apa să fiarbă şi mai apoi să o lăsaţi să se răcească timp de un minut.

1.Pregătirea filtrului V60 presupune plasarea acestuia deasupra unei ceşti şi mai apoi poziţionarea filtrului de hârtie în interioul dispozitivului. Pentru a elimina gustul de hârtie, filtrul trebuie să fie încălzit cu ajutorul unei cantităţi mici de apă, care mai apoi se aruncă. Un alt pas esenţial este umezirea filtrului de hârtie, proces care vă oferă certitudinea că acesta se va plia perfect pe instrumentul de preparat cafeaua.

2.Adăugarea cafelei este un alt pas important pentru care este bine să ţineţi cont de următoarele indicaţii: cafeaua aleasă trebuie să fie proaspătă şi aşezată în filtrul de hârtie în aşa fel încât să fie uniformă pe margini, iar în centru să aibă o gaură cu diametrul de 2 cm şi adâncime de 1 cm.

3.Eliberarea aromei se face odată cu procesul de preinfuzare. Este un pas simplu care presupune adăugarea a 30 ml de apă peste cafea. După 30 de secunde, timp în care are loc eliberarea aromei, adăugaţi restul de 220 de ml de apă, concentrându-vă pe zona centrală a filtrului unde a fost adăugată cafeaua.