Espresso

Este una din cele mai îndrăgite modalităţi de preparare a cafelei din ultimii ani, dar şi una din cele mai rapide. Pentru a vă prepara o ceaşcă din delicioasa Cafe Chez Moi, aveţi nevoie de următoarele ingrediente şi de doar 30 de secunde:

18-20 de grame de cafea măcinată fin

aproximativ 40 sau 50 de ml de apă

1.Primul pas constă în curăţarea sitei din portafiltru cu un prosop uscat. Odată finalizată operaţiunea, turnaţi cafeaua în sită şi uniformizaţi uşor cu degetele folosind mișcări semi-circulare (de la ora 12 la ora 6, precum și de la 9 la 3). Următorul pas este presarea cafelei cu ajutorul tamper-ului, după care se trece la strângerea portafiltrului în aparat şi la extracţia propriu-zisă.

2.Este nevoie de aproximativ 25-30 de secunde pentru ca filtrul de cafea să se îngroaşe şi să devină gălbui. Schimbarea culorii filtrului vă indică faptul că procesul de preparare a cafelei a ajuns la final, astfel că este necesar să opriţi extracţia.

3.Cafeaua se toarnă în ceşti preîncălzite şi se poate servi după ce este lăsată în prealabil la răcit pentru scurt timp.