Potul Moka

Prepararea cafelei cu ajutorul Potului Moka este una din cele mai populare metode, grație prețului redus al aparatului, dar și mulțumită complexității reduse a procesului. Pentru a prepara o ceașcă de Cafe Chez Moi cu ajutorul Potului Moka aveți nevoie de aproximativ trei minute şi de următoarele ingrediente:

20 de grame de cafea măcinată mediu

250 de ml de apă

1.Cafeaua pe care o folosiţi trebuie să fie măcinată fin şi de preferinţă pe loc, pentru a vă bucura de gustul special Cafe Chez Moi. Apa fierbinte se adaugă în partea de jos a potului Moka. Următorul pas este aşezarea sitei. Cafeaua trebuie adăugată încet şi uniformizată, de preferinţă cu degetul arătător, descriind cu degetul mişcări semi-circulare (de la ora 12 la ora 6, precum și de la 9 la 3), fără a apăsa.

2.Înfiletaţi partea de sus şi aşezaţi Potul Moka pe o sursă de căldură de intensitate medie. Apa se va încălzi treptat şi se va ridica în sus. Şuieratul aparatului vă indică faptul că procesul de preparare a cafelei s-a încheiat.

Este important să ştiţi că Potul Moka trebuie manevrat cu grijă, întrucât acesta se încălzeşte tare în partea de jos, dar şi în zona mânerului.