IBRIK

Prepararea cafelei la ibrik este una din cele mai populare metode folosite în România. Cafeaua la ibrik nu este doar delicioasă, ci şi, putem spune, tradiţională. Pentru prepararea unei ceşti  Cafe Chez Moi aveţi nevoie de aproximativ trei minute şi jumătate şi de următoarele ingrediente:

20 de grame de cafea măcinată extra fin

200 de ml de apă

Veţi obţine savoarea inegalabilă Cafe Chez Moi respectând următorii paşi:

1.Apa rece se toarnă în ibrik. Este necesar să lăsaţi un centimetru liber în partea de sus a ibrik-ului. Înainte de a pune apa la fiert este nevoie să vă asiguraţi că focul este mic, aşa cum trebuie să rămână pe toată durata procesului de preparare a cafelei. Odată ce apa a dat în clocot, ibrik-ul trebuie îndepărtat de pe sursa de căldură.

2.Adăugaţi cafeaua şi amestecaţi pentru a permite infuzarea, după care puneţi din nou ibrik-ul pe foc până când observaţi formarea unei spume. Atenţie, compoziţia nu trebuie lăsată să fiarbă. După apariţia spumei, îndepărtaţi din nou ibrik-ul de sursa de căldură şi aşteptaţi preţ de 45 de secunde.

3.Operaţiunea de mai sus se repetă din nou, după care ibrikul este îndepărtat de tot de sursa de foc, iar compoziţia este lăsată să se liniştească.

4.Se toarnă cafeaua în ceaşcă şi se savurează, de preferinţă fără zahăr, pentru a vă putea bucura din plin de aromă. Pont: cei care doresc cafea îndulcită trebuie să adauge zahăr brun în apa rece, încă dinainte ca aceasta să fie pusă la fiert.