Syphon

Prepararea cafelei cu ajutorul Syphon-ului este o metodă destul de îndrăgită, deşi faţă de metodele tradiţionale implică folosirea mai multor ustensile. Pentru a pregăti Cafe Chez Moi ca în barurile de specialitate, aveţi nevoie de următoarele ustensile şi ingrediente:

arzător cu butan,  lingură de bambus, cântar, kettle, cronometru şi termometru

60 de grame de cafea măcinată mediu spre fin şi un litru de apă

1.Apa fierbinte se introduce în vasul inferior al syphon-ului, iar mai apoi se aprinde sursa de căldură. Filtrul cu lanţ se ataşează în partea superioară şi se pune în poziţie peste vasul inferior. Înainte de a adăuga cafeaua, este bine să o cântăriţi pentru a vă asigura că aveţi cantitatea menţionată în reţetă.

2.Odată ce apa a ajuns în partea superioară a dispozitivului este timpul să adăugaţi cafeaua proaspăt măcinată. Porniţi cronometrul şi amestecaţi cu ajutorul lingurii de bambus. După aproximativ un minut, stingeţi sursa de căldură şi mai amestecaţi o dată în cafea. Preparatul va coborî în partea inferioară a vasului, iar în partea superioară vor rămâne reziduurile.

Atenție, după preparare, cafeaua trebuie lăsată la răcit minim cinci minute înainte de a fi consumată.